Încercați experiența Școli verzi: testați eco educația cu ajutorul unui fragment din manualul digital și al altor auxiliare utile
Opționalul Eco educație pentru Școli verzi a avut un mare succes în anul școlar 2015-2016, fiind implementat la 75 de clase. Pentru că ne dorim ca experiența pe care profesorii și elevii o au în cadrul orelor de eco educație să fie aparte și să ducă la transformarea de comportamente, echipa de proiect Școli verzi continuă să testeze auxiliarele didactice utilizate: Manualul elevului, Ghidul profesorului și Culegerea verde.

De ce testare? 
La început de semestru și în plină perioadă de selecție a opționalelor tip curriculum la decizia școlii, vă propunem să testați auxiliarele didactice Școli verzi și să facilitați o experiență de învățare despre și cu natură. Scopul testării este:
- să vă facă cunoștință cu un set de materiale, metode și conținuturi noi și interesante, despre care deja știm că sunt un magnet pentru elevi,
- să deveniți contributori direcți la perfecționarea auxiliarelor didactice astfel încât acestea să răspundă cât mai bine nevoilor dumneavoastră,
- să vă îmbogățească lista de opțiuni pentru curriculum la decizia școlii.
 
Ce testați?
Vă propunem spre testare două lecții din Tema I - Ce primim de la natură?  Lecțiile urmăresc sporirea interesului față de natură, în special natura din apropierea noastră, și înțelegerea legăturilor care conectează toate ființele vii.
 
Pentru a desfășura cele două lecții, vă punem la dispoziție un pachet de materiale, disponibil pentru descărcare la finalul acestui articol exclusiv pentru utilizatorii autentificați, care conține:
  • Manualul elevuluifragment din manualul digital, respectiv paginile corespunzătoare celor două lecții,
  • Ghidul profesorului, respectiv cele două planuri de lecție sugerate de echipa Școli verzi pentru clasele V-VI, respectiv VII-VIII
  • Culegerea verdeintegral, care conține o colecție de activități interactive ce susțin facilitarea conținutului lecțiilor
  • Planificarea calendaristică, care vă va da o imagine de ansamblu asupra contextului în care se derulează cele două lecții,
  • Fișa de evaluare, care vă permite să exprimați feedback-ul formulat în urma testării.
 
Cele trei auxiliare didactice (manualul elevului, ghidul profesorului și culegerea) sunt complementare, fiind concepute pentru a fi folosite împreună. Astfel, în planurile de lecție veți găsi trimiteri către Manualul elevului și către Culegerea verde.
Dacă nu aveți încă un cont creat, o puteți face accesând link-ul Cont nou? din fereastra de autentificare de deasupra acestui articol.

 
Când și cum testați?
Vă propunem să testați cele două lecții înainte să fie inițiate procedurile pentru selectarea și aprobarea opționalelor pentru anul școlar viitor. 
 
Pentru a putea intra în dialog și a primi și integra feedback-ul dumneavoastră, vă rugăm să documentați activitățile cu fotografii și să completați fișa de evaluare din pachetul de materiale descărcate. Profesorii care vor transmite fișele de evaluare complete, însoțite de imagini foto sau video relevante, vor primi o adeverință care arată implicarea în acest proiect.

                                                                   
Vă rugăm să trimiteți fișele de evaluare și fotografiile (între 1 și 5 fotografii, ideal la rezoluție de 300 dpi) la adresa secretariat@scoliverzi.ro .
    formular de inregistrare pentru profesori:
    */