Despre WWF
Înființată în 1961, WWF este una dintre cele mai mari organizații de protejare a naturii la nivel mondial.

Liniile noastre de acțiune:
- Conservarea biodiversităţii la nivel global
- Utilizarea raţională a resurselor naturale
- Reducerea poluării şi a consumului iraţional. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor.

Ne dorim să vedem că profesorii (multiplicatori) mobilizează tinerii să adopte un stil de viață durabil (responsabil) și să acționeze pentru conservarea naturii, contribuind la realizarea misiunii WWF prezentată anterior. Punem accentul pe: cetățenie activă, elevi/tineri cu libertate de decizie, conectare cu natura, schimbări reale, multiplicare.

Unele dintre cele mai importante proiecte pe teme de educatie desfășurate de WWF-România sunt: Școli Europene pentru o Planeta Vie (11 tări, training și granturi pt proiecte pt elevi), curs universitar Educație pentru Dezvoltare Durabila (WWF, Universitatea Bucuresti), Cartea Mării Negre (set educativ premiat international, distribuție națională în România), Connect. Empower. Act.(eco-leadership pentru studenți).

Mai multe informații despre activitatea noastră găsiți aici: www.wwf.ro
formular de inregistrare pentru profesori:
*/