Motivație
Ce oferă profesorilor implicarea lor în Proiectul Școli verzi:
 
  • Conectarea profesorilor cu rețeaua de organizații, școli, instituții care fac parte din Platforma Școli verzi va aduce acces la kit-urile educative puse la dispoziție gratuit de organizatori și la informații despre evenimente, cursuri sau proiecte în care se vor putea implica.
  • Predarea cursului opțional Eco educație pentru Școli Verzi, utilizarea Culegerii verzi și aderarea la Platforma Școli verzi sunt gratuite și deschise tuturor profesorilor, indiferent de materia pe care o predau, atât din mediul urban cât și din mediul rural.
  • Prin implicarea în proiectul Școli verzi, profesorii dobândesc competențe suplimentare.
  • Introducerea unui program de educație ecologică și EDD în curriculum-ul la decizia școlii (CDȘ) reduce nevoia profesorilor interesați de ecologie de a face activități de educație ecologică în afara programului școlar, dacă vor preda opționalul Eco Educație pentru Școli verzi.
  • Profesorii care sunt și diriginți la clase gimnaziale și care se confruntă cu probleme de armonizare a colectivului unei clase pot folosi cursul Eco Educație pentru Școli verzi pentru a realiza o comunitate de elevi puternică și cu un spirit de echipă dezvoltat.
  • Implicarea părinților într-o serie de activități în timpul cursului Eco educație pentru școli verzi poate genera îmbunătățirea relației unui profesor diriginte cu părinții elevilor din clasa pe care o coordonează.
  • Profesorii care se vor implica în diseminarea Platformei Școli verzi, a opționalului Eco educație pentru Școli Verzi și a metodelor de educație nonformală cuprinse în Culegerea Verde vor putea deveni coordonatori la nivelul școlilor respective sau la nivel de oraș și județ.
formular de inregistrare pentru profesori:
*/