Înscrie-ți clasa la opționalul “Eco educație pentru Școli verzi”
A început al doilea semestru în care opționalul “Eco educație pentru Școli verzi” este predat în 41 de școli din București și Brașov, Călărași, Maramureș, Mehedinți, Suceava și Ilfov, de către 47 de profesori la 75 de clase. În această perioadă, profesorii, fie că susțin deja cursul sau nu încă, pot propune părinților și elevilor opționalul “Eco educație pentru Școli verzi“ pentru anul școlar 2016-2017.
Opționalul “Eco educație pentru Școli verzi” este o materie transdisciplinară de curriculum la decizia școlii pentru clasele de gimnaziu, ce abordează educația de mediu și dezvoltarea durabilă într-o manieră accesibilă, aplicabilă și plăcută. Pe durata cursului, elevii explorează mai întâi ce ne oferă mediul prin serviciile oferite de ecosisteme - “ce ne oferă natura” -, apoi impactul activităților umane asupra mediului - „ce-i dăm înapoi naturii”-, iar la final au ocazia să dezvolte activități concrete pentru natura din comunitatea lor, în modulul „Proiecte verzi”. De asemenea, disciplina vizează analiza și autoevaluarea stilului de viață al elevilor stimulând dezvoltarea alegerilor conștiente și a unor deprinderi pe termen lung la nivel personal.
Prin activități practice, interactive și prin realizarea unor proiecte colective, elevii au o experiență de învățare complexă, care îmbină elemente și caracteristici ale educației formale, nonformale și informale. În plus, opționalul, atât prin conținut, cât și prin activități, respectă principiile de bază ale educației pentru dezvoltare durabilă.
Specificitatea și noutatea disciplinei opționale “Eco educație pentru Școli verzi” constă în introducerea unei formule adaptate pentru sistemul de învățământ din România de educație pentru dezvoltare durabilă și mediu.
Dacă v-am trezit interesul pentru cursul opțional “Eco educație pentru Școli verzi” vă invităm să explorați site-ul platformei, să vă creați un cont și să testați materialele educaționale.
Profesorii care vor implementa cursul opțional vor avea la dispoziție gratuit toate auxiliarele necesare derulării cursului: Manualul elevului (manual digital), ghidul profesorului, culegerea verde și programa analitică.
Pentru informații suplimentare sau de suport referitoare la aprobarea cursului pentru anul școlar 2016-2017 la clasa dumneavoastră, echipa noastră vă stă la dispoziție, la secretariat@scoliverzi.ro.
formular de inregistrare pentru profesori:
*/