Platforma Școli verzi - Marele Premiu pentru ONG la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat 2015
Echipa Școli verzi a fost premiată și aplaudată la scenă deschisă la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat. Cu mare bucurie anunțăm primirea acestui premiu, pe care vrem să îl dedicam celor peste 47 de profesori care predau cursul opțional Eco educație pentru Școli verzi în 75 de clase gimnaziale din 6 județe și București, celor aproape 200 de profesori activi în cadrul proiectului, celor peste 5000 de elevi, din toată țara, care au testat această formulă educațională interactivă și participativă, organizațiilor care s-au alăturat proiectului.
Deschiderea pe care ne-o arată profesorii şi gradul mare de implicare demonstrează că este posibil dar și necesar un instrument destinat profesorilor interesați de teme de mediu, care să transforme elevii în cetăţeni activi şi responsabili.
 
În anul școlar 2014 – 2015, în peste peste 50 de școli din 12 județe și București, 56 de profesori și 2 formatori au reușit să testeze 14 metode de educație nonformală propuse de autorii cursului. Chiar dacă proiectul viza inițial doar 5 județe (Călărași, Brașov, Maramureș, Mehedinți, Suceava) și Bucureștiul, școli și cadre didactice din întreaga țară s-au arătat interesate de cursul opțional elaborat în ultimul an de profesorii autori și specialiștii Asociației Greenitiative, WWF-România și ViitorPlus – Asociația pentru dezvoltare durabilă. Peste 5000 de elevi au experimentat un alt de mod de a învăța și de a aprofunda cunoștințe care țin de ecologie, mediul înconjurător, impactul pe care ei îl au asupra naturii și ceea ce putem face pentru a trăi responsabil.
 
Pentru mine a fost o bucurie să testez acest manual și să pot contribui la dezvoltarea lui, iar acum chiar să susțin cursul opțional. Mă bucur să văd elevii atât de încântați de activitățile noastre și sunt curioasă ce proiecte vor face... Cred cu tărie că o să avem suprize plăcute din partea lor și că informațiile transmise în acest mod interactiv vor fi mult mai ușor reținute și aplicate. – Clara Târcă, școala gimnazială Eșelnița, jud. Mehedinți
 
Echipa Platforma Școli Verzi, prezentă în formulă aproape completă în data de 11 decembrie la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, a primit Marele Premiu pentru Organizații Neguvernamentale.
Gala este organizată de Asociația ECOTIC al cărei scop este popularizarea inițiativelor semnificative dedicate mediului, protejării acestuia și conservării resurselor planetei. Am profitat de ocazie și am cunoscut alte proiecte minunate înscrise în concurs și sperăm să strângem rândurile, ca parteneri, pentru ca proiectele care promovează educația de mediu să ajungă în cât mai multe școli.
Ne-am luat premiul și brăduțul în ghiveci care înlocuia coronița și ne-am îndreptat spre case zâmbind cu recunoștință pentru toți cei care ne-au fost alături, s-au implicat sau ne-au încurajat, pentru toți cei care în continuare vor veni în proiect, ne vor ajuta prin mijloace nebănuite încă, cu inima și mintea deschisă.
 
Proiectul "Platforma Școli verzi - Advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
formular de inregistrare pentru profesori:
*/