Recrutam coordonatori locali pentru Școli verzi la nivel național
Recrutam coordonatori locali pentru Școli verzi la nivel național
Ești profesor de engleză la gimnaziu într-o școală publică sau privată din România?
Ai vrea să afli mai multe despre cum să predai elevilor tăi un curs opțional de educație de mediu, inovator, dinamic/interactiv în limba engleză?
Organizația internațională de mediu WWF România și partenerii săi, British Council și Asociația Greenitiative, te invită să faci parte din proiectul “Școli verzi: educație de mediu la nivel național” Proiectul este realizat prin programul “Împreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

CONTEXT
 WWF și Greenitiative au dezvoltat acest curs opțional inovator de educație de mediu, care a fost deja predat cu succes, în limba română, în 125 de clase din 16 județe (www.scoliverzi.ro). Prin proiectul de față, ne dorim să oferim și profesorilor de limba engleză dar și de alte discipline oportunitatea de a-l preda, în engleză, elevilor de gimnaziu din mediul urban sau rural. Dacă ești interesat, te invităm să te înscrii în proiect.

CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN PROIECT
În urma înscrierii, vom selecta 40 de profesori de engleză care predau la gimnaziu și îi vom invita la București pentru a le prezenta și a-i invita să experimenteze metodele inovatoare din acest curs opțional, în cadrul unei formări de 2 zile, în luna septembrie 2017. Participarea este gratuită, iar cheltuielile de transport, cazare și masă vor fi acoperite de organizatori.
 
După finalizarea formării, fiecare profesor se va întoarce în localitatea sa și va avea misiunea să prezinte cursul unui grup de cel puțin alți 12 profesori. Prezentarea se poate face în orice context (comisie metodică, cerc pedagogic, întâlnire în școală, întâlnire informală în afara școlii etc). Fiecare profesor va fi susținut pentru a realiza această prezentare de câteva ore cu sugestii, prezentări video și alte materiale utile.
 
Scopul este acela de a oferi și altor profesori, care nu au participat la formarea din București,  ocazia de a afla despre curs, în speranța ca o parte din ei ar putea deveni interesați să îl predea. Vom explica concret pașii pe care trebuie să îi facă un profesor pentru a propune acest curs opțional factorilor de decizie (elevi, părinți, conducerea școlii, inspectorat, etc).
 
Ne dorim ca în urma acestui proiect, din inițiativa profesorilor, în cel puțin 100 de școli din țară să se înceapă demersurile pentru a oferi elevilor acest curs opțional în anul școlar 2018-2019.  Suntem conștienți de faptul că decizia finală pentru adoptarea acestui curs opțional în școală nu depinde doar de profesori, însă sperăm ca aceștia să fie convinși de utilitatea sa și să îl propună într-un număr cât mai mare de școli.

CUM TE ÎNSCRII
Pentru a te înscrie, te rugăm să accesezi wwf.ro/inscrieriscoliverzi, în care vei găsi câteva întrebări și posibilitatea de a încărca CV-ul (limba engleză sau română).
Data limită de primire a candidaturilor este 3 iulie 2017.

DACĂ AI NEVOIE DE MAI MULTE DETALII
Daca ai întrebări sau nelămuriri, contactează-ne la cpadurean@wwfdcp.ro sau 0730 098 100.

Te așteptăm să faci parte din grupul „deschizătorilor de drumuri” al rețelei pentru educație de mediu.
 
formular de inregistrare pentru profesori:
*/