O nouă etapă din elaborarea kit-ului educativ Şcoli Verzi a avut loc în weekend-ul 15-16 noiembrie la Sinaia. Alături de echipa de proiect Şcoli Verzi și experta în educație Oana Moșoiu, profesoarele autoare au dezbătut modul în care va continua elaborarea acestui kit, care va servi drept material didactic pentru cursul opțional Eco educație pentru Școli verzi. Lucrul la acest kit a început în primăvara 2014, la seminarul desfășurat la Mogoșoaia.
Timp de o zi și jumătate, grupul de lucru a creionat colaborarea cu profesorii (fie autori, fie promotori) astfel încât să atingem obiectivele pe care ni le-am propus. Am creat planuri de lucru, de testare și implementare a pilotării, am discutat etapele dezvoltării programei și rolul profesoarelor autoare în acest proces, ce va însemna promovarea proiectului la nivel local și am făcut un calendar al vizitelor de lucru în județe. Toate acestea cu ajutorul Oanei Moșoiu, trainer principal, al Feliciei Ienculescu-Popovici, coordonatoarea Platformei Şcoli Verzi și al Cătălinei Murariu, coordonator educație în proiect.
A fost o mare bucurie să regăsim fețe dragi, să lucrăm împreună, să facem schimburi de idei și, nu în ultimul rând, să ne energizăm cu jocuri și activități cam în același fel în care se vor energiza și elevii care vor participa la cursul de eco educație pe care îl propunem.
Cele trei organizații care realizează împreună Proiectul Platforma Școli Verzi - Greenitiative, WWF-România și ViitorPlus - doresc să îi mulțumească Oanei Moșoiu pentru ajutor, expertiză și sesiunile de training extrem de interesante și atractive, doamnelor profesoare care au lucrat cu mult entuziasm și dedicare alături de noi și echipei de proiect. Merită o mențiune specială Complexul Piatra Șoimului din Sinaia, singurul hotel de pe Valea Prahovei care deține "floarea europeană" - o etichetă ce atestă performanțele sale în ceea ce privește protecția mediului. Datorită gazdelor noastre am putut să ne relaxăm dar și să lucrăm în modul cel mai echilibrat cu putință.
Proiectul "Platforma Școli verzi - Advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.