Prima sesiune de instruire pentru profesorii promotori din București, găzduită de Şcoala Ferdinand I
Prima sesiune de instruire pentru profesorii promotori din București, găzduită de Şcoala Ferdinand I
La doar o lună de la întâlnirea cu cele 14 profesoare autoare ale kit-ului educativ, a sosit momentul primului „examen cu public”, respectiv cea dintâi sesiune de instruire a profesorilor promotori. Aceasta s-a desfășurat la Şcoala Ferdinand I din București și a fost dedicată exclusiv profesorilor din capitală, marcând începutul punerii în aplicare a calendarului de implementare a cursului opţional.

Scopul discuţiei din 11 decembrie 2014 a fost acela de a ne cunoaște mai bine cu profesoarele din București și de a le pregăti pentru rolul practic de promotoare ale proiectului și cursului opțional „Eco educație pentru Şcoli Verzi”. Colegele noastre formatoare, Cătălina Murariu și Felicia Ienculescu-Popovici, au prezentat Platforma Şcoli Verzi, viziunea proiectului asupra eco-educației, kitul educativ și stadiul în care se află acesta. De asemenea, au discutat despre serviciile de mediu și amprenta ecologică și au explicat conceptul de educație experiențială. Un accent deosebit s-a pus pe rolul profesorului în Platforma Şcoli Verzi, planul de diseminare a formulei de eco-educație propusă de proiect și pașii următori pe agenda Şcoli Verzi. Şi, pentru că promovăm învăţarea experienţială, am presărat şi această sesiune de instruire cu aplicații practice, exerciții și jocuri pentru relaxare și cunoaştere, precum şi un tur al Şcolii Ferdinand I. Niciun prilej de networking nu se ratează, aşa că profesoarele prezente au avut timp şi pentru fotografii şi să-şi împărtăşească din poveştile şi experienţele lor, în timpul prânzului delicios cu bucate lacto-vegetariene și de post.

Mulţumirile speciale ale celor trei organizații care realizează împreună Proiectul Platforma Școli Verzi – Asociația Greenitiative, WWF-România și ViitorPlus, se îndreaptă către doamna director Violeta Dascălu și profesoara-autor Elena Gheorghe de la Școala Ferdinand I, fără de care evenimentul nu ar fi avut un succes atât de mare.

Proiectul "Platforma Școli verzi - Advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Newsletter
formular de inregistrare pentru profesori:
  • Vreau sa fiu abonat la Newsletter