28 de dascăli selectați în proiectul „Școli verzi: educație de mediu la nivel național” susţinut prin programul “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun” au participat la un seminar de formare a coordonatorilor locali în perioada 24-25 septembrie.
Timp de 2 zile, la Mogoșoaia și București, profesorii au intrat în tainele proiectului, prima zi fiind dedicată informațiilor legate de educația pentru dezvoltare durabilă, iar cea de a II-a resurselor educative din cursul opțional
Eco educație pentru Școli Verzi.
Serviciile ecosistemice, amprenta asupra mediului, elemente de biodiversitate, dar și multitudinea de proiecte pro mediu ce ar putea fi dezvoltate împreună cu copiii în școlile și comunitățile din care fac parte, au fost doar câteva dintre subiectele abordate. De asemenea, a fost discutat și rolul pe care trebuie să îl aibă un coordonator local. Participanții au schițat chiar și profilul unui mentor ideal, pentru că până la urmă asta este misiunea lor, să fie mentori pentru alți profesori din județul lor sau cum ne mai place nouă să zicem, dascăl pentru dascăli.
Se pare că cele două zile au fost pe deplin apreciate și de către participanți, ei considerând cursul ca fiind „
super interesant, aducând acel element de noutate atât de necesar unei educații ALTFEL”.
Scopul nostru pentru seminarul de formare, adică acela de a insufla unor cadre didactice care nu predau științe dragul de acest opțional, a fost atins și subliniat foarte bine de către unul dintre participanți „
Până acum aveam preocupările mele eco și școala- 2 domenii diferite-, dar acum voi putea să le îmbin/combin și așa să mă regăsesc”.
Urmează... ... formarea restului profesorilor coordonatori care au fost selectați și lucrul intens la opționalul de eco-educație cu predare în limba engleză astfel încât să poată fi predat în anul școlar 2018-2019.
Pentru a fi la curent cu noutățile noastre urmărește-ne în continuare pe paginile
www.scoliverzi.ro sau pe
www.wwf.ro.